امضای قرارداد سوآپ ارزی میان چین و عربستان-راهبرد معاصر

امضای قرارداد سوآپ ارزی میان چین و عربستان

چین و عربستان با هدف گسترش روابط غیرنفتی، اخیراً یک قرارداد سوآپ ارزی به ارزش ۵۰ میلیارد یوان (۶.۹۳ میلیارد دلار) یا ۲۶ میلیارد ریال عربستان امضا کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 21
کد خبر: ۲۱۴۶۸۳

به گزارش راهبرد معاصر. بانک‌های مرکزی چین و عربستان اخیراً یک قرارداد سوآپ ارزی به ارزش 50 میلیارد یوان (6.93 میلیارد دلار) یا 26 میلیارد ریال عربستان امضا کرده‌اند. روابط دوجانبه بین دو کشور روز به روز افزایش می‌یابد.

 

عربستان به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت دنیا و چین به عنوان بزرگ‌ترین مصرف کننده انرژی دنیا طی سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند روابط خود را فراتر از هیدروکربن‌ها گسترش دهند و وارد بخش‌هایی مانند امنیت و فناوری شوند.

 

بانک مرکزی چین طی بیانیه اعلام کرد این قرارداد سوآپ ارزی تا 3 سال اعتبار دارد و قابل تمدید شدن است. این قرارداد به تعمیق روابط مالی دو طرف کمک می‌کند، استفاده از ارزهای داخلی را گسترش و تجارت و سرمایه‌گذاری بین ریاض و پکن را افزایش می‌دهد‌.

 

طبق اطلاعات وزارت گمرک چین، این کشور 65 میلیارد دلار نفت خام عربستان را در 2022 وارد کرده است که حدود 83 درصد از کل صادرات این کشور به این غول آسیایی را تشکیل می‌دهد.

 

روسیه در ماه اکتبر علیرغم قیمت بالاتر نفت خام آن، اصلی‌ترین عرضه کننده نفت به چین بود. واردات نفت چین از عربستان 2.5 درصد نسبت به ماه قبل پایین آمد.

 

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در دسامبر سال گذشته میلادی به سران عرب حاشیه خلیج فارس اعلام کرد قصد دارد نفت آنها را با یوان خریداری کند، اما طبق گفته تاجران، هنوز نفت عربستان را با ارز خود خریداری نکرده است.

 

پکن بزرگترین شبکه سوآپ ارزی در دنیا را با حداقل 40 کشور در اختیار دارد، اما به ندرت جزئیات این قراردادها را افشا می‌کند.

 

آرژانتین در ماه اکتبر خط سوآپ ارزی خود با چین را برای دومین بار طی سه سال گذشته با ظرفیت 6.5 میلیارد دلار راه اندازی کرد تا ذخایر ارز خارجی خود را در بحبوحه بحران اقتصادی پر کند. تورم سالیانه در آرژانتین به بیش از 130 درصد رسیده و ذخایر دلار بانک مرکزی این کشور تا سطح منفی پایین آمده است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده